TV program

03. týždeň

0:03

Krátke správy

Aktuálne denné spravodajstvo zo života veriacich z domova i zo sveta.

0:15

Vatikánsky magazín

Spravodajský súhrn z Vatikánu.

0:50

Doma je doma (Popularita a viera)

Ako sa dá skĺbiť Božia prítomnosť v našich životoch so skutočnosťou, že ste známy a populárny? Odpovede prinesú hostia Martiny Ostatníkovej.

1:50

Generálna audiencia

Záznam zo stretnutia Svätého Otca s pútnikmi, ktorí prichádzajú navštíviť Večné mesto a prihovára sa im.

3:00

Hudobné pódium (Graham Kendrick)

Záznamy z koncertov a festivalov.

3:40

Paulína a Karol

Manželia Paulína Heráková a Karol Herák už jedenásť rokov úspešne vedú folklórny súbor Khamoro v Myjave. V spolupráci s Mestom Myjava založili Osvetu myjavských Rómov a Komunitné centrum Khamoro. V lete organizujú tábory s deťmi zo sociálne slabých rodín. Paulína prežila detstvo v osade, odkiaľ sa jej rodičia neskôr odsťahovali. Dnes pracuje ako koordinátorka obecných prác a vedúca centra. Karol sa prioritne venuje hudbe a súboru. Dôležité je, že práve spojením kultúry, pracovnej príležitosti a dennej komunikácie sa po 11 rokoch otočila verejná mienka voči miestnym Rómom a zlepšili sa vzťahy medzi ľuďmi. Toto hodnotenie vyjadril vo filme primátor mesta Myjava, ktorý dlhodobo podporuje projekt rómskych manželov. Pri premietaní filmu v školách žiaci postrehli a ocenili pomáhajúce aktivity manželov, ale ocenili aj vystúpenie hudby a tanečníkov folklórneho súboru Khamoro.

4:05

Kulmenie (Donnerov Martin - 2. časť)

O bohatej symbolike ukrytej v olovenom súsoší svätého Martina v Katedrále svätého Martina v Bratislave od sochára Georga Rafaela Donnera porozpráva Mons. Jozef Haľko - bratislavský pomocný biskup.

4:25

Ruženec

Modlitba ruženca svetla.

5:00

Biblia

Dramatizované čítanie zo Svätého písma.

7:00

premier

Svätá omša

Priamy prenos z kaplnky TV LUX.

7:45

Ruženec

Modlitba radostného ruženca.

8:20

12

Odpusť mi, Sergej

Dokumentárny film Odpusť mi, Sergej, je príbehom lásky, zrady a odpustenia medzi dvomi ľuďmi, ktorí sa nikdy nestretli. Je ukážkou toho, ako ideologická vojna medzi Sovietskym zväzom a Spojenými štátmi dramaticky ovplyvnila osudy obyvateľov, ktorí žili v dvadsiatom storočí. Jedným z nich bol Sergej Kurdakov, dôstojník sovietskej polície. 3. septembra 1971 vyskočil z lode svojho námorníctva v Tichom oceáne a po úmorných hodinách doplával ku kanadskému brehu, kde začal nový život...Pred svojou smrťou v roku 1973, napísal autobiografiu „Prenasledovateľ“ (na Slovensku známa ako „Odpusť mi, Nataša“), ktorá bola preložená do 14 rôznych jazykov. Tridsať rokov po Sergejovej smrti, sa mladá američanka Karolina Walker, inšpirovaná jeho knihou a videniami v modlitbe, rozhodne ísť po Sergejových stopách do Ruska...

9:20

premier:)

Ichtis – antivírus pre deti

Počítačové vírusy spôsobujú veľa škôd. A čo takto vírusy hnevu, závisti, nenávisti? Ako sa s nimi vysporiadať, to poradí deťom antivírus – rybka menom Ichtis.

10:00

Krátke správy

Aktuálne denné spravodajstvo zo života veriacich z domova i zo sveta.

10:10

premier

Z prameňa

Čítania a evanjelium zo dňa.

10:25

V škole Ducha (autor: Michal Zamkovský, téma: Milosrdný Samaritán)

Záznamy prednášok z konferencií a pastoračných centier.

10:55

Odložené v čase

Ďaleko od ruchu sveta žijú v kláštore Bonneval Abbey vo Francúzsku sestry Rádu cisterciánov prísnej observancie. A predsa ich názory na filozofiu, spoločnosť, konzum či slobodu sú prekvapivo moderné. Autorovi sa ako jedinému podarilo priniesť svedectvo o ich skrytom živote prostredníctvom televíznej kamery.

12:00

Anjel Pána

Záznam z nedeľnej modlitby Svätého Otca s krátkym zamyslením.

12:25

Ruženec

Modlitba slávnostného ruženca.

13:00

Duchovná poradňa (autor: Ján Buc, téma: Prvé prikázanie)

Zaujíma vás duchovný život a pritom máte otázky, na ktoré sa vám zatiaľ nepodarilo nájsť odpovede? Otec Michal Zamkovský a otec Ján Buc budú v relácii TV LUX prinášať odpovede na vaše otázky i pochybnosti.

13:30

Vatikánsky magazín

Spravodajský súhrn z Vatikánu.

14:05

Nová kvalita života (Krst Krista Pána)

Lectio divina – meditatívne čítanie Svätého písma, sprevádzané modlitbou.

14:20

Uganda - Krehké životy

Centrum Nepoškvrneného Srdca Panny Márie, ktoré v roku 2013 v krajine vybudovala charita, poskytuje zdravotnú a sociálnu starostlivosť africkým polosirotám alebo sirotám s HIV vírusom, predovšetkým poskytnutím strechy nad hlavou, pravidelnou stravou a školskou dochádzkou v jednej z najchudobnejších krajín sveta.

15:00

Hodina milosrdenstva

Modlitba k Božiemu milosrdenstvu.

15:30

premier

Ruženec z Lúrd

Priamy prenos modlitby posvätného ruženca.

16:00

Bez hraníc: Nemecko - Páter Mojžiš z Ghany

S príchodom pátra Mojžiša sa v Mníchovskej farnosti všeličo zmenilo. Minimálne mladí sú o tom presvedčení.

16:30

premier

Spojení oceánom (Richard Baker, Pittsburgh)

Ďalšiu časť relácie Spojení oceánom vám výnimočne ponúkneme so slovenským dabingom, keďže náš hosť sa po slovensky zatiaľ iba učí. V USA žije veľké množstvo amerických Slovákov a otec Richard Baker je jedným z nich. Je farárom na Manhattane, v kostole sv. Jána Nepomuckého v New Yorku, ktorý je centrom stretávania sa veľkej slovenskej komunity. O svoje slovenské korene sa aktívne zaujíma, aj keď cesta ich objavovania a spoznávania bola dlhá a náročná. Ako však sám vraví, stála za to.

17:05

premier

Peter medzi nami (Milosrdní ako Otec)

Katechézy pápežov

17:30

premier

Doma je doma (STOPY SDM - Mladí na gauči?)

Druhá časť spomienok na Svetové dni mládeže s Palim Dankom a jeho hosťami s mladým duchom. Ako neostať v pohodlí gaučového kresťanstva a vykročiť v ústrety výzvam dneška v športovej obuvi?

18:35

:)

Ichtis – antivírus pre deti

Počítačové vírusy spôsobujú veľa škôd. A čo takto vírusy hnevu, závisti, nenávisti? Ako sa s nimi vysporiadať, to poradí deťom antivírus – rybka menom Ichtis.

19:05

Ruženec z Lúrd

Záznam modlitby posvätného ruženca.

19:35

Z prameňa

Čítania a evanjelium zo dňa.

20:05

premier

Krátke správy

Aktuálne denné spravodajstvo zo života veriacich z domova i zo sveta.

20:25

premier

vKontexte (autor: Marián Gavenda, téma: Hľadanie istoty v tekutej neistote)

Začiatkom roka zomrel významný sociológ Zygmunt Bauman, autor známeho pojmu tekuté časy, tekutá modernita, tekutá neistota. V ďalšej relácii vKontexte sa chceme pozrieť na jeho tvorbu, na to, ako pomenováva súčasné problémy a zároveň hľadať v čom je jeho pohľad významný pre nás kresťanov.

20:50

premier

Gréckokatolícky magazín

Magazín o Gréckokatolíckej cirkvi na Slovensku.

21:15

Runiverz

Vysokoškolský život má svoje špecifiká. Tie, ktoré sa týkajú Katolíckej univerzity v Ružomberku, si priblížime v relácii Runiverz.

21:30

Správy zo Svätej zeme

Udalosti zo Svätej zeme, informácie o živote miestnych kresťanských komunít, spravodajstvo z miest spojených so životom Ježiša Krista.

21:50

Svedectvo

Svedectvá ľudí, ktorí našli odvahu a svedčia o tom, ako sa ich dotkol Boh.

21:55

Chvály (Spoločenstvo pri Dóme sv. Martina)

Modlitba chvál rôznych spoločenstiev.

22:40

Doma je doma (Spoločenstvo, modlitba a služba - tri piliere Komunity sv. Egídia)

,,Najväčšou chudobou je opustenosť." To hovorí Slavomír Zrebný zakladateľ komunity sv. Egídia na Slovensku. O ľuďoch, ktorým nie sú ľahostajní ľudia bez domova, ktorí sa snažia naplniť slová Evanjelia, kde Ježiš hovorí o chudobných, hladných a smädných a o prežívaní svojho života aj navonok. O týchto témach, aktuálnych v posledných týždňoch, keď sú v celej Európe silné mrazy a trpia v nich najmä ľudia bez domova sa budeme rozprávať s mladými egídiovcami Slavomírom Zrebným, Tomášom Šprlákom a Máriou Dudovou.

23:40

Z prameňa

Čítania a evanjelium zo dňa.

  • Premiéra
    Premiéra
  • Pre deti
    Pre deti
  • Pre nepočujúcich
    Pre nepočujúcich

Tipy z E-SHOPU

Reklamní partneri
Slovo +LumentkkbsACNradiovaticanaKatolicke novinySlovo