TV program

34. týždeň

6:45

premier

Závislosti: Chcem sa opiť

Kapucín Andrej Palša hovorí o svojej mladosti: "Keď som šiel na svadbu alebo do krčmy, mal som vo veci jasné - chcel som sa opiť. Ani neviem prečo. Až som sa rozpil tak, že to už bolo treba riešiť."

7:00

premier

Svätá omša

Vysielanie je predovšetkým ako služba pre chorých a nepohyblivých.

7:30

premier

Ruženec (Radostný ruženec)

Modlitba posvätného ruženca.

8:05

Doma je doma (Škola Otcovho srdca - Vicki a Robert de Hoxar)

Popoludňajšia publicistika. Škola Otcovho srdca. Božie Otcovo srdce je veľké a nekonečne nás miluje. Vicki a Robert de Hoxar z Anglicka a Evka Petrovičová vám porozprávajú o kurze Otcovho srdca, ktoré mení životy ľudí. Moderuje Zuzana Chanasová.

9:05

Vlastná cesta (P. Jozef Strečka SVD)

P. Jozef Strečka SVD, rektor Misijného domu Arnolda Janssena, rozpráva o svojej ceste povolania. Rozpráva ako sa dostal k verbistom a ako mu takmer vyhorela celá fara.

9:30

Moja misia - Útek do Albánska (Albánsko)

Magdaléna Cerovská utiekla z komunistického Československa, aby sa mohla stať misionárkou. V roku 1991 sa jej sen splnil a prichádza do krajiny zničenej krutou diktatúrou. Odvtedy s albánskym ľudom zdieľa veľké ekonomické krízy, aj malé pokroky.

10:00

premier

Generálna audiencia

Priamy prenos, v ktorom sa Svätý Otec pravidelne stretáva s pútnikmi, ktorí prichádzajú navštíviť Sväté mesto a prihovára sa im.

11:10

Závislosti: Chcem sa opiť

Kapucín Andrej Palša hovorí o svojej mladosti: "Keď som šiel na svadbu alebo do krčmy, mal som vo veci jasné - chcel som sa opiť. Ani neviem prečo. Až som sa rozpil tak, že to už bolo treba riešiť."

11:20

Slovo Božie podľa Matúša (6)

Súvislosti a významy zjavených právd novozákonného posolstva v evanjeliu podľa Matúša, objasňované biblistami Katolíckeho biblického diela.

11:45

premier

Z prameňa

Čítania a evanjelium zo dňa.

12:00

Anjel Pána

Záznam z nedeľnej modlitby Svätého Otca s krátkym zamyslením.

12:15

premier

Ruženec (Bolestný ruženec)

Modlitba posvätného ruženca.

12:50

Doma je doma (Deti v spoloČNOSTI - ohľaduplnosť)

Popoludňajšia publicistika. Pokračovanie série relácií Doma je doma s eRkom o čnostiach, tentokrát o ohľaduplnosti. Moderuje Miriam Stašková.

13:50

Vnútorné uzdravenie (4)

Záznam zo seminára pátra Eliasa Vellu v Trenčíne.

15:00

Božie milosrdenstvo

Modlitba k Božiemu milosrdenstvu.

15:15

Z prameňa

Čítania a evanjelium zo dňa.

15:30

Ruženec z Lúrd (Slávnostný ruženec)

Záznam modlitby ruženca z Lúrd.

16:05

Cesta zmierenia

Dokument o Sare Salkahazyovej.

16:35

Správy zo Svätej zeme

Udalosti zo Svätej zeme, informácie o živote miestnych kresťanských komunít, spravodajstvo z miest spojených so životom Ježiša Krista.

17:00

Animované biblické príbehy (12) (Ester)

Čo by si urobil, keby by ťa strýko požiadal riskovať život, aby si zachránil svojich krajanov? Pred takéto rozhodnutie tvárou v tvár smrti bola postavená aj mladá kráľovná Ester. Pochopila, že je to „jej čas“ a prejavila mimoriadnu odvahu a odhodlanie konať. V tomto napínavom príbehu o vernej Ester akoby ožili všetky intrigy, nebezpečenstvá a vzrušenie, ktoré prináša život v starovekom kráľovskom paláci v Perzii. Odvaha a múdrosť krásnej Ester pomohli odvrátiť hroziacu tragédiu a premeniť ju na víťazstvo a oslavu.

17:30

premier

Doma je doma (Zrkadlenie Stvoriteľa v prírode)

Popoludňajšia publicistika. Boh je všade vôkol nás. Zrkadlí sa v našich myšlienkach a dielach, ktoré obdivuhodne utvoril. Môžeme ho poznávať aj cez prírodu? Kde všade nachádzame stopy jeho tvorivosti a úžasnej veleby? Vydajte sa s nami na spoločnú cestu hľadania a spoznávania nášho Stvoriteľa spolu s Miroslavom Sanigom, pátrom Dominikom (Roman Letz) a Danielom Lešinským v relácii Doma je doma z Banskej Bystrice. Moderuje Janka Fedešová.

18:30

premier

Rozprávočka (Čo meno, to svätý)

Životy svätých v krátkych animovaných príbehov. Deti spoznávajú svätcov a svätice, ktorých mená mnohé z nich aj majú.

18:40

Ruženec z Lúrd (Ruženec svetla)

Záznam modlitby ruženca z Lúrd.

19:10

Z prameňa

Čítania a evanjelium zo dňa.

19:30

premier

Listy z osamelého ostrova (List do Sárd)

V tomto dokumentárnom seriáli navštevuje Mark Finley prekrásne miesta v Turecku a na ostrove Patmos. Ich výber však nie je náhodný. Mark Finely vlastne putuje po miestach, ktorým boli určené asi najznámejšie a najprekladanejšie listy.

20:00

premier

Závislosti: Ja, Vlado Bočev

Krátky dokument o závislostiach. Vlado mal bohaté skúsenosti z dilovania kokaínu deťom. 

20:10

premier

Krédo: Viera Cirkvi (8)

Čo je viera? V čo veríme? Aká je viera Katolíckej Cirkvi? Séria päťminútových dokumentov o viere so zaujímavými videami a anketami, vnáša trochu svetla do týchto otázok.

20:20

premier

Fundamenty (5)

Diskusná relácia, ktorá rozoberá Katechizmus Katolíckej cirkvi.

21:15

Hudobné pódium

Hudba v jej najrozličnejších podobách znie na koncertných pódiách. Hudobné pódium TV LUX nás prostredníctvom kamier a mikrofónov na tieto miesta pódia zavedie.

21:55

Doma je doma (Červené nosy)

Popoludňajšia publicistika. Červený nos je symbolom klauna, radosti, úsmevu... Niektorí si pri ňom predstavia manéž cirkusu, no Pali Danko vás so svojimi hosťami presvedčí, že červené nosy môžu priniesť radosť aj do nemocníc

22:50

Z prameňa

Čítania a evanjelium zo dňa.

23:00

Záver vysielania

  • Premiéra
    Premiéra
  • Pre deti
    Pre deti
  • Pre nepočujúcich
    Pre nepočujúcich

Tipy z E-SHOPU

Reklamní partneri
Slovo +LumentkkbsACNradiovaticanaKatolicke novinySlovo