TV program

30. týždeň

0:03

Spravodajský súhrn

Súhrn najdôležitejších udalostí zo života Cirkvi z domova i zo sveta.

0:15

V škole Ducha (autor: Anton Ziolkovský, téma: Čo nás oberá o radosť?)

Záznamy prednášok z konferencií a pastoračných centier.

0:50

Doma je doma (Slovo v obraze)

Pokúsme sa podľa tradície mníchov prečítané slovo spustiť z hlavy priamo do srdca. Pokúsme sa vidieť Boha uprostred nás. Zdá sa vám to náročné? Nový projekt Tv Lux Slovo v obraze nám ponúkne možnosť sa na chvíľu zastaviť a meditovať nad rôznymi liturgickými udalosťami novým a zaujímavým spôsobom. Hostia: benediktín o. Jozef Brodňanský OSB a výtvarník Jaroslav Halmo.

1:50

Gréckokatolícky magazín

Magazín o Gréckokatolíckej cirkvi na Slovensku.

2:05

Duchovná poradňa (autor: Michal Zamkovský, téma: Otázky okolo pápeža Františka)

Zaujíma vás duchovný život a pritom máte otázky, na ktoré sa vám zatiaľ nepodarilo nájsť odpovede? Otec Michal Zamkovský a otec Ján Buc budú prinášať odpovede na vaše otázky i pochybnosti.

2:35

Môj názor (hosť: Mons Marek Forgáč, téma: Psychológia, ako pomoc pri rozlišovaní povolania)

Vyjadrenia významných osobností k rôznym udalostiam spoločenského i cirkevného života.

3:00

Univerzita tretieho veku (autor: Marek Krošlák, téma: Áno a nie povedané Bohu)

Záznamy prednášok.

3:45

Osobnosti (MUDr. Pavol Lovecký zo Skalice)

Je vyhľadávaný zubný chirurg. Po revolúcii bol riaditeľom nemocnice v Skalici. Teraz sa pred ňu chodieva modliť za nenarodené deti spolu s ostatnými farníkmi. Keď mal 65 rokov začal podnikať, otvoril si ambulanciu.Ako 39-ročný ťažko ochorel, mal niekoľko dní 40 stupňové teploty a prosil Boha, aby ho ešte nechal na svete, že ešte nič neurobil, nemá žiadne skutky, ktoré by mu mohol predložiť. Pán Lovecký je veľký Mariánsky ctiteľ. Každý deň sa s manželkou modlí ruženec. Sochu Panny Márie má aj doma v záhrade. Dlhé roky je členom farskej rady, pomáha farnosti. Má 75 rokov.

4:10

Svedectvo

Svedectvá ľudí, ktorí našli odvahu a svedčia o tom, ako sa ich dotkol Boh.

4:25

Ruženec

Modlitba radostného ruženca.

5:05

Biblia: Život Ježiša

Dramatizované čítanie zo Svätého písma.

7:00

premier

Svätá omša

Priamy prenos z kaplnky TV LUX.

7:45

Ruženec

Modlitba ruženca svetla.

8:20

Doma je doma (Ozdravme komunikáciu)

Druhá adventná výzva - ozdraviť našu komunikáciu. Podobne ako Mária putovala za Alžbetou, aj my sme pozvaní vyjsť k našim blížnym a povzbudiť ich slovom... Pozvanie do relácie prijali naši špičkoví športovci a olympijskí medailisti. Moderuje Miriam Stašková.

9:15

premier:)

Ichtis – antivírus pre deti

Počítačové vírusy spôsobujú veľa škôd. A čo takto vírusy hnevu, závisti, nenávisti? Ako sa s nimi vysporiadať, to poradí deťom antivírus – rybka menom Ichtis.

9:50

premier

Moja misia - magazín

Fotograf Anton Frič sa pravidelne vracia do Iraku, kde dokumentuje osudy miestnych kresťanov. Nedávno sa vrátil z miest oslobodených od Islamského štátu a sugestívne rozpráva o nenávisti ku krížu. Nachádzal kopy ružencov s poodlamovaným krížom, vypálené chrámy, dlátom povysekávané kríže na plote okolo kostola, rozbité sochy svätých...

11:00

Spravodajský súhrn

Súhrn najdôležitejších udalostí zo života Cirkvi z domova i zo sveta.

11:30

vKontexte (autor: Miloš Lichner, téma: Súkromné zjavenia)

Milí priatelia, v poslednom období sme zaplavení veľkým množstvom súkromných zjavení, ktoré sa k nám dostávajú mailovo, cez internet a viacerí ľudia sa v tejto súvislosti pýtajú, ako je to so súkromnými zjaveniami. Sú potrebné pre spásu, nie sú potrebné pre spásu? Je potrebné, aby kresťan katolík prijal všetky súkromné zjavenia? Kto má vôbec právo vyjadriť sa k platnosti alebo neplatnosti súkromných zjavení? Ak vás téma súkromných zjavení, ich svetlá a tiene zaujímajú, tak vás pozývam sledovať najnovšiu reláciu vKontexte. Miloš Lichner SJ.

12:00

Anjel Pána

Záznam z nedeľnej modlitby Svätého Otca s krátkym zamyslením.

12:25

Ruženec

Modlitba bolestného ruženca.

13:00

Nová kvalita života (Kde sa teda vzal kúkoľ?)

Lectio divina – meditatívne čítanie Svätého písma, sprevádzané modlitbou.

13:15

V Samárii pri studni (Ideologizácia dejín)

Dejiny sú zaujímavé a plné dramatických ľudských príbehov a osudov, ktoré zákonite ovplyvnili budúcnosť. No každá, aj tá najmenšia udalosť sa dá interpretovať rôznym spôsobom. Ako však vysvetľovať dejiny? Sú ideologizované, alebo vykresľujú minulé udalosti pravdivo? Akú úlohu tu zohrávajú či mali by zohrávať historici? Odhaľujú pravdu, alebo im ide o vlastnú moc nad dejinami? Na tieto, ale aj ďalšie otázky budeme hľadať odpovede s hosťami diskusnej relácie V Samárii. Moderuje Pavol Prikryl.

14:40

Gréckokatolícky magazín

Magazín o Gréckokatolíckej cirkvi na Slovensku.

15:00

Hodina milosrdenstva

Modlitba k Božiemu milosrdenstvu.

15:30

Ruženec z Lúrd

Priamy prenos modlitby posvätného ruženca.

16:00

V škole Ducha (autor: Anton Ziolkovský, téma: Čo nás oberá o radosť?)

Záznamy prednášok z konferencií a pastoračných centier.

16:35

Správy zo Svätej zeme

Udalosti zo Svätej zeme, informácie o živote miestnych kresťanských komunít, spravodajstvo z miest spojených so životom Ježiša Krista.

17:00

:)

Klbko a 12 apoštolov (Jakub)

Katka poslala Klbkovi mušľu. Žeby pred púťou po stopách apoštolov dala prednosť dovolenke pri mori? Či sa Klbkovi podarí rozmotať aj túto zamotanú hádanku sa dozviete v ďalšej časti relácie.

17:30

premier

Doma je doma (Deti a Babylon)

Relácia Doma je doma s deťmi o biblických príbehoch. Prof. František Trstenský odpovedá na otázky o Babylonskej veži. Používali pri stavbe aj fúriky? Moderuje Zuzana Chanasová.

18:35

:)

Ichtis – antivírus pre deti

Počítačové vírusy spôsobujú veľa škôd. A čo takto vírusy hnevu, závisti, nenávisti? Ako sa s nimi vysporiadať, to poradí deťom antivírus – rybka menom Ichtis.

19:05

Ruženec z Lúrd

Záznam modlitby posvätného ruženca.

19:35

Z prameňa

Čítania a evanjelium zo dňa.

20:05

premier

K - ako kapucín - Šebastián Jaďuď

Krátky dokument o rehoľníkoch.

20:15

premier

Titus Zeman v mojom živote

Séria video-svedectiev, ktorá prináša pohľad na osobu učiteľa, saleziána spolubrata a väzňa, mučeníka pre duchovné povolania dona Titusa Zemana. Prostredníctvom rozhovorov s príbuznými, rehoľnými bratmi či súčasníkmi spoznávame ctihodného dona Titusa ľudsky v príhodách zo životov, ktoré ovplyvnil.

20:25

premier

Fundamenty (Sloboda človeka)

So slobodou úzko súvisí stvorenie človeka a slobodná vôľa, ktorú nám Boh pri stvorení daroval. Nad hľadaním pravej slobody v Božom ponímaní sa zamýšľa moderátorka Jana Zlatohlávková a jej hostia o. Marek Krošlák a Mária Spišiaková.

21:25

Vzťahy (Hrušky a jablká)

Nemiešajte hrušky s jablkami! Toto sme počúvali v detstve veľmi často... Pozývame vás do matematickej ríše množín, podmnožín a nadmnožín, aby sme pomocou nich aspoň trošku objasnili dejiny spásy...

21:55

Slovo v obraze (Zmŕtvychvstanie)

Maliar inšpirovaný Svätým písmom, kontemplatívna sestra a jej čistá poézia, zamyslenia benediktínskeho mnícha zo Sampora... Ich objavovanie kresťanských mystérií liturgického roka sa chce stať modlitbou v každom divákovi.

22:00

Vatikánsky magazín

Spravodajský súhrn z Vatikánu.

22:40

Doma je doma (Pôstne hlasy)

Ako a čo máme počúvať počas pôstu? Ako odfiltrovať nepotrebné hlasy, aby vynikol ten Boží? S Dianou Rauchovou a Luciánom Bezákom, moderuje Pali Danko.

23:40

Z prameňa

Čítania a evanjelium zo dňa.

  • Premiéra
    Premiéra
  • Pre deti
    Pre deti
  • Pre nepočujúcich
    Pre nepočujúcich

Tipy z E-SHOPU

Reklamní partneri
Slovo +LumentkkbsACNradiovaticanaKatolicke novinySlovo