TV program

23. týždeň

0:10

Spravodajský súhrn

Súhrn najdôležitejších udalostí zo života Cirkvi z domova i zo sveta.

0:25

Sme tu pre vás

V novej relácii na vaše otázky odpovedá Mons. Stanislav Zvolenský, Mons. Jozef Haľko a hovorca KBS Martin Kramara.

1:25

V škole Ducha (don Jozef Luscoň SDB: Svätá omša - Modlitba modlitieb)

Záznamy prednášok z konferencií a pastoračných centier.

2:00

Spojení oceánom

Ďalší životný príbeh Vám prinesieme z vancouverského predmestia Port Moody, ktorého ulicami sa poprechádzame s vášnivým futbalovým trénerom Ladislavom Krivákom. V čom je jeho príbeh iný, aké úskalia ho v Kanade spolu s manželkou postretli, ale aj čo ho futbal naučil, nám porozpráva v najbližšom diely relácie Spojení oceánom.

2:30

deaf

Eucharistické zázraky

V našej púti po miestach eucharistických zázrakov budeme v nasledujúcich častiach spoznávať zázraky, ktoré Katolícka cirkev uznala vo Francúzsku. V prvej časti z Francúzska avštívime Douai, NEUVu-SAINT-SEPULCRE i Paríž.

3:00

Hodina milosrdenstva

Modlitba k Božiemu milosrdenstvu z Košíc.

3:20

Fundamenty (Bohatosť liturgickej reformy)

Uvažovanie nad dokumentami II. vatikánskeho koncilu.

4:30

deaf

Ruženec / Slávnostný ruženec.

Modlitba slávnostného ruženca.

5:00

Biblia (8)

Dramatizované čítanie zo Svätého písma.

7:00

premier

Svätá omša

Priamy prenos z kaplnky TV LUX.

7:45

deaf

Ruženec / Radostný ruženec.

Modlitba radostného ruženca.

8:20

premier:)

Gigi, Božia princeznička (1)

Animovaný seriál pre deti.

8:50

premier:)

Brat František (Sviatosť birmovania)

Brat František nám predstaví sviatosť birmovania, ako sa slávi a ako sa máme na jej prijatie správne pripraviť. Pomôže nám pochopiť, aké veľké milosti nám Boh dáva cez túto mimoriadnu sviatosť.

9:20

Medzi nebom a zemou

V súvislosti so 100. výročím narodenia poľského pápeža sv. Jána Pavla II. v relácii privítame veľvyslanca Poľskej republiky, Krzysztofa Strzałku. V rozhovore sa zmieni o rozvoji a spolupráci medzi Poľskom a Slovenskom. Moderuje Marián Gavenda.

10:10

premier

Z prameňa

Čítania a evanjelium zo dňa.

10:40

Katechéza

prof. František Trstenský, téma: Panna Mária v modlitbe s apoštolmi vo Večeradle (Sk 1,3-14)

11:00

Moja misia - magazín

Hovoriť o misiách, neznamená iba motivovať a pozývať iných k tejto činnosti. Ide aj o opačný proces, a to obohatiť sa živou vierou z misijných krajín. O tom nám viac v najbližšej relácií porozpráva Ivan Kňaze, riaditeľ PMD na Slovensku.

12:00

premier

Svätá omša

Priamy prenos z kaplnky TV LUX.

12:35

deaf

Ruženec / Bolestný ruženec.

Modlitba bolestného ruženca.

13:00

Slovo v obraze / Najsvätejšia Trojica

Maliar inšpirovaný Svätým Písmom, kontemplatívna sestra a jej čistá poézia, zamyslenia benediktínskeho mnícha zo Sampora... Ich objavovanie kresťanských mystérií liturgického roka sa chce stať modlitbou v každom divákovi.

13:08

Kulmenie (Michelangelova kupola)

Mali ste už možnosť počas návštevy Baziliky sv. Petra vo Vatikáne navštíviť aj jej najvyšší bod? Hovorím o kupole, ktorej tvorcom nie je nik menší ako Michelangelo Buonarotti. A práve o jej stavbe budeme hovoriť v ďalšom Kulmení.

13:30

Povolanie laik: Božia vôľa

Alfonz Juck je moderátor TV LUX, športový komentátor atletických podujatí na olympijských hrách, majstrovstvách sveta a Európy, otec ôsmich detí. S manželkou Monikou pripravujú snúbencov na manželstvo, ale venujú sa aj manželským párom v krízach.

13:55

premier

Večerná univerzita (2)

Prednášky ULFA ECKMANA v Prešove.

15:00

premier

Hodina milosrdenstva

Modlitba k Božiemu milosrdenstvu z Košíc.

15:30

premier

Ruženec z Lúrd

Modlitba posvätného ruženca z Lúrd.

16:00

premier:)

Barberbieni

Dobrodružný animovaný film o Pavlinke – dcére prvého kapitána Švajčiarskej stráže vo Vatikáne a troch včielkach z kamenného erbu slávnej rodiny Barberbieni.

16:55

premier

Vaticano

Spravodajsko-publicistická relácia o dianí nielen vo Vatikáne. Mapuje aktuality zo života Cirkvi a prostredníctvom reportáží a rozhovorov prináša zaujímavý pohľad na udalosti zo sveta kresťanstva za hranicami všedných dní.

17:30

premier

Doma je doma (30 rokov pre deti)

Aj keď je Rebrík katolícky časopis pre deti, má už zrelý vek. O jeho začiatkoch, putovaní, aktivitách aj súčasnosti budeme hovoriť s jeho tvorcami šéfredaktorkou Katarínou Jantákovou a ilustrátorkou Evou Nocarovou. Moderuje Martina Ostatníková.

18:30

premier

Svätá omša

Priamy prenos z kaplnky TV LUX.

19:05

deaf

Ruženec / Ruženec svetla.

Modlitba ruženca svetla.

19:35

:)

Brat František (Sviatosť birmovania)

Brat František nám predstaví sviatosť birmovania, ako sa slávi a ako sa máme na jej prijatie správne pripraviť. Pomôže nám pochopiť, aké veľké milosti nám Boh dáva cez túto mimoriadnu sviatosť.

20:05

premier

Krátke správy

Aktuálne denné spravodajstvo zo života veriacich z domova i zo sveta.

20:15

premier

A teraz čo? (Duchovné povolanie)

Ako mám rozpoznať, či mám alebo nemám duchovné povolanie? Čo je potrebné spraviť, aby som to správne rozlíšil? Odpovede na tieto otázky hľadá Mons. Jozef Haľko.

20:30

premier

V Samárii pri studni (Voľná nedeľa)

Od marca sú v nedele v súvislosti so šírením koronavírusu zatvorené obchody a nákupné centrá. V spoločnosti silnie hlas, aby to tak zostalo aj po skončení pandémie. V Samárii pri studni budeme na túto tému diskutovať naživo s našimi hosťami. Moderuje Radovan Pavlík.

22:00

12

Bielorusko – semienko medzi tŕním

Cirkev tu bola prenasledovaná, ale ľudia si uchovali svoju vieru. Jej hodnoty prenášali z generácie na generáciu a tiež vďaka aktivite, viere, práci a húževnatosti podzemných kňazov a laikov.

22:30

Fatimské posolstvo (4)

Miniséria spoločnosti EWTN o Fatimskom posolstve. Sto rokov nasledujúcich po fatimských zjaveniach môžeme označiť za storočie kresťanských mučeníkov, keďže kresťanstvo čelilo najhoršiemu prenasledovaniu od čias Rímskej ríše.

23:15

vKontexte (Martin Kramara: Milovaná Amazónia)

Pápež František vidí veci z iného uhla. Svedčí o tom aj exhortácia Querida Amazonia, milovaná Amazónia, ktorú vydal vo februári, ako dokument reflektujúci na Synodu o Amazónii. Svätý Otec sa v texte delí nielen o svoje sny, ktoré sníva o Amazónii, ale exhortáciu prepája aj s encyklikou Laudati si´. Oba dokumenty sú smerodajné tak pre Európu, ako a aj pre aktuálne rezonujúce témy v spoločnosti na Slovensku.

23:45

Z prameňa

Čítania a evanjelium zo dňa.

  • Premiéra
    Premiéra
  • Pre deti
    Pre deti
  • Pre nepočujúcich
    Pre nepočujúcich

Tipy z E-SHOPU

Reklamní partneri
Slovo +LumentkkbsACNradiovaticanaKatolicke novinySlovo