TV program

32. týždeň

0:10

Spravodajský súhrn

Súhrn najdôležitejších udalostí zo života Cirkvi z domova i zo sveta.

0:25

Doma je doma (Krásna matematika)

„Matematika je abeceda, pomocou ktorej Boh popísal vesmír.“ — Galileo Galilei. Neveríte, že čísla, grafy a zákony dokážu byť zábavné? Zažili ste už matematiku bez pera, papiera a knihy? S našimi hosťami sa porozprávame o matematike, ochutnáme z výstavy Krásna matematika v Prešove, zahráme sa s deťmi s matematickými hračkami a budeme aj v matematike hľadať odlesk Božej krásy. Moderuje Viktória Maťašová.

1:25

V škole Ducha / autor: Marián Gavenda (138)

Svet Bohom stvorený

2:00

Na tónoch vďačnosti

V novej relácii Na tónoch vďačnosti chceme zahrať a zaspomínať si na tých, ktorí slávia životné jubileum, alebo tých, ktorým chceme prejaviť vďaku za ich pomoc a príklad.

2:30

deaf

Eucharistické zázraky

V našom seriály o eucharistických zázrakoch vo svete pokračujeme po miestach v Holandsku. Ponúkame pohľad na eucharistické zázraky v Meersene, Bredy-Niervaartu Stiphoutu a Amsterdame.

3:00

Hodina milosrdenstva

Modlitba k Božiemu milosrdenstvu z Košíc.

3:20

Katolicizmus (2) / Šťastní sme my: Ježišove učenia

Róbert Barron, biskup z Los Angeles, odkrýva hĺbku katolíckej viery, jej krásu, históriu, bohatstvo, dobrotu a pravdivosť. Navštevuje 50 lokácií v 15 krajinách a poukazuje na duchovné a umelecké poklady, ktoré katolicizmus ukrýva.

4:30

deaf

Ruženec / Slávnostný ruženec.

Modlitba slávnostného ruženca.

5:00

Biblia (1)

Dramatizované čítanie zo Svätého písma.

7:00

premier

Svätá omša

Priamy prenos z kaplnky TV LUX.

7:38

premier

Týždeň s... (Gr. kat. farnosť Ulič)

Krátka relácia predstavujúca život v jednotlivých farnostiach.

7:45

deaf

Ruženec / Radostný ruženec.

Modlitba radostného ruženca.

8:20

premier12

Starý zákon (Debora a Gideon)

Animované biblické príbehy Starého zákona.

8:55

Medzi nebom a zemou

Legenda tatranských nosičov, znovuobnoviteľ Reinerovej chaty či tradície ľadových betlehemov - Peter Petras - nám okrem iného porozpráva o svojom životnom vzťahu k Vysokým Tatrám. Moderuje Marián Gavenda.

9:40

Quo vadis (Vykvitni v pravde)

Dominikán a kňaz Roman Letz OP patrí aj medzi významných slovenských botanikov. S láskou ku zelenému a kvitnúcemu stvorenstvu sa podelí aj s nami. Aj podobenstvo o pšenici a kúkoli zrazu naberie úplne nový rozmer...

10:10

premier

Z prameňa

Čítania a evanjelium zo dňa.

10:40

Katechéza / Blahoslavení plačúci

prof. František Trstenský

10:55

Moja misia - magazín

Vycestujte s nami do Afriky! Týmto kontinentom nás v najbližšej relácii Moja misia magazín prevedie katolícky kňaz a misionár Ivan Ďuriš SVD, ktorý aktívne pôsobí v Nairobi. Moderuje sr. Hermana Matláková.

12:00

Anjel Pána

Záznam z poludňajšej modlitby Svätého Otca s krátkym zamyslením.

12:35

deaf

Ruženec / Bolestný ruženec.

Modlitba bolestného ruženca.

13:00

Slovo v obraze / Krv Kristova

Maliar inšpirovaný Svätým Písmom, kontemplatívna sestra a jej čistá poézia, zamyslenia benediktínskeho mnícha zo Sampora... Ich objavovanie kresťanských mystérií liturgického roka sa chce stať modlitbou v každom divákovi.

13:08

Kulmenie (Don Camillo)

Giovanni Guareschi prežil peklo fašistického i komunistického útlaku. Napriek tomu zanechal dielo plné optimizmu a zdravého humoru. Večný súboj kňaza Don Camilla a komunistického starostu Pepponeho je skvostom literárneho i filmového umenia.

13:30

deaf

Eucharistické zázraky

V našom seriály o eucharistických zázrakoch vo svete pokračujeme po miestach v Holandsku. Ponúkame pohľad na eucharistické zázraky v Meersene, Bredy-Niervaartu Stiphoutu a Amsterdame.

13:55

Večerná univerzita / Celé Písmo je Bohom vnuknuté (2Tim 3,16)

Záznam z medzinárodnej konferencie.ThDr. Mykhaylyna Kľusková, PhD. - Pravda o egyptských ranách vo svetle Knihy Exodus a Ž 105, ThDr. Ing.Jozef Jančovič, PhD. - Faraónovo srdce ako interpretačný kľúč rozprávania Ex 4-14 o vyslobodení Izraela

15:00

premier

Hodina milosrdenstva

Modlitba k Božiemu milosrdenstvu z Košíc.

15:30

premier

Ruženec z Lúrd

Modlitba posvätného ruženca z Lúrd.

16:05

premier

V škole Ducha / autor: Marián Gavenda (139)

Svet v opozícií voči Bohu

16:55

premier

Vaticano

Spravodajsko-publicistická relácia o dianí nielen vo Vatikáne. Mapuje aktuality zo života Cirkvi a prostredníctvom reportáží a rozhovorov prináša zaujímavý pohľad na udalosti zo sveta kresťanstva za hranicami všedných dní.

17:30

premier

Doma je doma (Rytmus v živote)

Už v maminom brušku počuje dieťatko bitie jej srdca. Rytmus nás v rôznych podobách sprevádza po celý život. O rytme sa bude Martina Ostatníková rozprávať s kňazom Norbertom Pšenčíkom OFM Cap a bubeníkom Igorom „Teom“ Skovayom.

18:35

12

Starý zákon (Debora a Gideon)

Animované biblické príbehy Starého zákona.

19:05

Z prameňa

Čítania a evanjelium zo dňa.

19:25

deaf

Ruženec / Ruženec svetla.

Modlitba ruženca svetla.

20:05

Slovo v obraze / Krv Kristova

Maliar inšpirovaný Svätým Písmom, kontemplatívna sestra a jej čistá poézia, zamyslenia benediktínskeho mnícha zo Sampora... Ich objavovanie kresťanských mystérií liturgického roka sa chce stať modlitbou v každom divákovi.

20:15

premier

Prečo, otče? (OCHRÁNI NÁS ČERVENÁ ŠNÚRKA OD ZLÉHO?)

Často vidíme mamičky s novorodencami, ktorí majú na ruke alebo na kočíku uviazanú červenú šnúrku, aby ich chránila pred urieknutím. Ochráni nás naozaj červená šnúrka pred urieknutím?

20:30

premier

V Samárii pri studni (Nemať čas na rodinu sa vypomstí)

Katolícki vedci sa tento rok zamerali na skúmanie podpory stabilnej rodiny. Hľadali možnosti ovplyvnenia faktorov, ktoré súvisia so stabilitou manželstva a rodiny. Vynoril sa pred nimi problém dostatku času rodičov pre seba navzájom a tiež pre svoje deti. Času, ktorý by bol plný vzájomnej komunikácie, pri ktorom by sa tvoril hlboký osobný vzťah a rástla by celková osobná zrelosť mladého človeka. Problémom sa ukázala aj dlhodobá absencia otcov a mužov vôbec vo výchove detí v predškolskom veku. Ako sa vysporiadať s nedostatkom mužských vzorov či času pre rodinu? O rodine budeme hovoriť v najbližšej Samárii pri studni. Moderuje Radovan Pavlík.

22:00

Staroslovanské centrá – Kopčany

Z čias Veľkej Moravy pri obci Kopčany dodnes stojí najstaršia stojaca cirkevná stavba v strednej Európe. Je to zachovaná architektonická pamiatka z 9. storočia Kostol svätej Margity Antiochijskej. Svätá Margita patrí medzi 14 svätcov, pomocníkov.

22:30

Katolícka Austrália (1/5)

V tejto časti dokumentárneho seriálu o Austrálii sa dozviete o počiatkoch európskeho osídľovania okolia dnešného Sydney.

23:00

Viera do vrecka (Konflikty, žiadna tragédia)

Je dobré snažiť sa za každú cenu o bezkonfliktné vzťahy? Ako riešiť konflikty inak, ako doteraz? Oplatí sa v manželstve zametať konflikty pod koberec? Odpovede sme hľadali s psychológom a mediátorom Máriom Schwarzom, správcom farnosti Bratislava - Podunajské Biskupice Jozefom Vadkertim a Andreou Abelovou z občianskeho združenia Pre rodiny.

23:15

vKontexte (Juraj Vittek: Exorcizmus, diabol, realita i móda)

Je diabol mýtus alebo realita? Katechéza, kázanie a teologické vyučovanie sa často v súčasnej Cirkvi vyhýbajú tejto problematike. Cirkev od čias II. vatikánskeho koncilu potvrdzuje biblické a cirkevné učenie o existencii a pôsobení Zlého. Treba však povedať, že otázky okolo diabla, jeho existencie, pôsobenia, a boja proti nemu, témy exorcistov a exorcizmu a rozličných modlitieb za oslobodenie sa v súčasnosti v niektorých kruhoch stali módou, ktorá priťahuje pozornosť mnohých v súčasnej dobe poznačenej fascináciou všetkým mimoriadnym. Cirkev pozýva k rozvážnosti a kritickému postoju pred touto módou. Pozývam Vás spoločne objavovať hlbší kontext problematiky vplyvu Zlého na náš kresťanský život a boja proti nemu vo svetle učenia a disciplíny Cirkvi.

23:45

Z prameňa

Čítania a evanjelium zo dňa.

  • Premiéra
    Premiéra
  • Pre deti
    Pre deti
  • Pre nepočujúcich
    Pre nepočujúcich

Tipy z E-SHOPU

Reklamní partneri
Slovo +LumentkkbsACNradiovaticanaKatolicke novinySlovo