TV program

32. týždeň

0:10

Slovo v obraze / Krv Kristova

Maliar inšpirovaný Svätým Písmom, kontemplatívna sestra a jej čistá poézia, zamyslenia benediktínskeho mnícha zo Sampora... Ich objavovanie kresťanských mystérií liturgického roka sa chce stať modlitbou v každom divákovi.

0:20

Moja misia - magazín

Vycestujte s nami do Afriky! Týmto kontinentom nás v najbližšej relácii Moja misia magazín prevedie katolícky kňaz a misionár Ivan Ďuriš SVD, ktorý aktívne pôsobí v Nairobi. Moderuje sr. Hermana Matláková.

1:25

Taizé

Záznam modlitby Taizé z ekumenického stretnutia Dni dôvery v Pezinku.

2:15

Quo vadis (Vykvitni v pravde)

Dominikán a kňaz Roman Letz OP patrí aj medzi významných slovenských botanikov. S láskou ku zelenému a kvitnúcemu stvorenstvu sa podelí aj s nami. Aj podobenstvo o pšenici a kúkoli zrazu naberie úplne nový rozmer...

3:00

Hodina milosrdenstva

Modlitba k Božiemu milosrdenstvu z Košíc.

3:20

Večerná univerzita / Celé Písmo je Bohom vnuknuté (2Tim 3,16)

Záznam z medzinárodnej konferencie.ThDr. Mykhaylyna Kľusková, PhD. - Pravda o egyptských ranách vo svetle Knihy Exodus a Ž 105, ThDr. Ing.Jozef Jančovič, PhD. - Faraónovo srdce ako interpretačný kľúč rozprávania Ex 4-14 o vyslobodení Izraela

4:30

deaf

Ruženec / Radostný ruženec.

Modlitba radostného ruženca.

5:00

Biblia (2)

Dramatizované čítanie zo Svätého písma.

7:00

premier

Svätá omša

Priamy prenos z kaplnky TV LUX.

7:45

deaf

Ruženec / Bolestný ruženec.

Modlitba bolestného ruženca.

8:20

premier12

Starý zákon (Samson a Filištínci)

Animované biblické príbehy Starého zákona.

9:00

Katolicizmus (2) / Šťastní sme my: Ježišove učenia

Róbert Barron, biskup z Los Angeles, odkrýva hĺbku katolíckej viery, jej krásu, históriu, bohatstvo, dobrotu a pravdivosť. Navštevuje 50 lokácií v 15 krajinách a poukazuje na duchovné a umelecké poklady, ktoré katolicizmus ukrýva.

10:00

Slovo v obraze / Krv Kristova

Maliar inšpirovaný Svätým Písmom, kontemplatívna sestra a jej čistá poézia, zamyslenia benediktínskeho mnícha zo Sampora... Ich objavovanie kresťanských mystérií liturgického roka sa chce stať modlitbou v každom divákovi.

10:10

premier

Z prameňa

Čítania a evanjelium zo dňa.

10:25

Vaticano

Spravodajsko-publicistická relácia o dianí nielen vo Vatikáne. Mapuje aktuality zo života Cirkvi a prostredníctvom reportáží a rozhovorov prináša zaujímavý pohľad na udalosti zo sveta kresťanstva za hranicami všedných dní.

10:55

Doma je doma (Rytmus v živote)

Už v maminom brušku počuje dieťatko bitie jej srdca. Rytmus nás v rôznych podobách sprevádza po celý život. O rytme sa bude Martina Ostatníková rozprávať s kňazom Norbertom Pšenčíkom OFM Cap a bubeníkom Igorom „Teom“ Skovayom.

12:00

Anjel Pána

Záznam z poludňajšej modlitby Svätého Otca s krátkym zamyslením.

12:35

deaf

Ruženec / Ruženec svetla.

Modlitba ruženca svetla.

13:00

Na tónoch vďačnosti

V novej relácii Na tónoch vďačnosti chceme zahrať a zaspomínať si na tých, ktorí slávia životné jubileum, alebo tých, ktorým chceme prejaviť vďaku za ich pomoc a príklad.

13:30

Poltónklub

Kontrabasové kvarteto BASS BAND je jedno zo zoskupení, ktoré spontánne vzniklo popri aktivitách občianskeho združenia Slovak Double Bass Club. Jeho snahou je ukázať poslucháčom možnosti využitia kontrabasu nie len ako orchestrálneho nástroja, ale i nástroja sólového. Moderuje Jana Nunvářová.

14:30

Príbeh jedného stromu

Dokumentárny film z chráneného územia Prosné.

15:00

premier

Hodina milosrdenstva

Modlitba k Božiemu milosrdenstvu z Košíc.

15:20

premier

Boh k tebe hovorí

Osobné svedectvá rôznych ľudí o tom, čo pre nich znamená Božie slovo, ako im pomáha v ich každodennom živote viery, ako ich inšpiruje v ich povolaní a v umeleckej tvorbe.

15:30

premier

Ruženec z Lúrd

Modlitba posvätného ruženca z Lúrd.

16:05

premier

Správy zo Svätej zeme

Udalosti zo Svätej zeme, informácie o živote miestnych kresťanských komunít, spravodajstvo z miest spojených so životom Ježiša Krista.

16:30

premier

Dedičstvo otcov - Katarínka I.

Kláštor sv. Kataríny ožíva počas letných mesiacov, keď sem prichádzajú mladí ľudia. Počas letných táborov bez nároku na finančnú odmenu pomáhajú zachraňovať ruiny kláštora pred ďalším pustnutím a rúcaním aoprašujú jeho búrlivú a zaujímavú históriu.

17:00

premier

Viera do vrecka (Ernest Macák - Sila modlitby)

Pre saleziánsku rodinu a saleziánske dielo na Slovensku bol zasvätený a kňazský život otca Ernesta Macáka i jeho obetavosť pre bratov obrovským Božím darom a milosťou. Pri príležitosti 100. výročia jeho narodenia ponúkame krátky pohľad na životnú púť tohto muža modlitby.

17:30

premier

Doma je doma (Nevytesňujme smrť)

Prečo sa bojíme smrti? Ako sa dá vysporiadať s momentom odchádzania nášho blízkeho? Dá sa naň vôbec pripraviť? V tejto relácii budeme hľadať odpovede so psychologičkou Máriou Hatokovou a MUDr. Janou Bobokovou. Zapálime tiež Sviečku za nenarodené deti s Luciou Mihokovou z o. z. Fórum života. Moderuje Helena Ľos Ivoríková.

18:35

12

Starý zákon (Samson a Filištínci)

Animované biblické príbehy Starého zákona.

19:05

Z prameňa

Čítania a evanjelium zo dňa.

19:25

deaf

Ruženec / Slávnostný ruženec.

Modlitba slávnostného ruženca.

20:05

premier

Spravodajský súhrn

Súhrn najdôležitejších udalostí zo života Cirkvi z domova i zo sveta.

20:30

premier

vKontexte (Jozef Jančovič: Čo s násilím v Biblii?)

Vo svetle džihádu a útokov islamistov na civilistov či kresťanov sme častokrát svedkami konštatovania, že náboženstvo ako také je zdrojom násilia. A preto sa popri islame hovorí, že aj kresťanstvo alebo judaizmus sú zdrojom násilia, nakoľko obsahujú texty o násilí. V najbližšej relácií V Kontexte sa spolu pozrieme na tieto texty a na vojnu v Biblii.

20:55

premier12

Láska a rodičovstvo (6) / Láskyplné odovzdanie

Cvičenie sa v sebaovládaní aj v sexuálnej rovine ti pripomína, že tvoj manželský partner, tvoja manželka, nie je objektom sexuálnej rozkoše a pomáha ti hľadať iné formy rozvíjania vášho vzťahu v čase, keď sa nemôžete spájať intímne.

21:15

premier

CENACOLO: Náš dom

O vzniku komunitného domu Cenacolo na Slovensku pri príležitosti 10. výročia jeho založenia. Tri ďalšie príbehy mladých ľudí, ktorí v komunite žijú už viac rokov, presviedčajú o sile viery, modlitby, každodennej tvrdej práce i budovaní priateľstiev.

22:15

Medzi nebom a zemou

Legenda tatranských nosičov, znovuobnoviteľ Reinerovej chaty či tradície ľadových betlehemov - Peter Petras - nám okrem iného porozpráva o svojom životnom vzťahu k Vysokým Tatrám. Moderuje Marián Gavenda.

23:00

deaf

Eucharistické zázraky

V našom seriály o eucharistických zázrakoch vo svete pokračujeme po miestach v Holandsku. Ponúkame pohľad na eucharistické zázraky v Meersene, Bredy-Niervaartu Stiphoutu a Amsterdame.

23:15

Katolícka Austrália (1/5)

V tejto časti dokumentárneho seriálu o Austrálii sa dozviete o počiatkoch európskeho osídľovania okolia dnešného Sydney.

23:45

Z prameňa

Čítania a evanjelium zo dňa.

  • Premiéra
    Premiéra
  • Pre deti
    Pre deti
  • Pre nepočujúcich
    Pre nepočujúcich

Tipy z E-SHOPU

Reklamní partneri
Slovo +LumentkkbsACNradiovaticanaKatolicke novinySlovo