TV program

02. týždeň

0:05

Krátke správy

Aktuálne denné spravodajstvo zo života veriacich z domova i zo sveta.

0:20

Doma je doma

Popoludňajšia publicistika.

1:20

Hudobné pódium (Katedrálny zbor bl. Teodora Romžu)

Katedrálny zbor bl. Teodora Romžu z Užhorodu predstaví okrem iného časť akatistu k Bohorodičke ale tiež iné piesne na oslavu nášho Boha.

2:00

Pán Sliepka

Dokumentárny portrét o kňazovi Jozefovi Sliepkovi z Novej Dubnice, ktorý počas socializmu musel prerušiť štúdium teológie a zaradili ho do práporov PTP ako politického väzňa. Neskôr si založil rodinu a po smrti manželky sa v už slobodných 90. rokoch rozhodol teológiu doštudovať a stal sa kňazom.

2:20

vKontexte (Jozef Jančovič: Otčenáš, otázna prosba)

Modlitba Otčenáš, je tou najcennejšou, ktorú vo Svätom písme nachádzame. Práve prednedávnom vyvolala o ňu záujem aj diskusia Svätého Otca s jedným novinárom. V najbližšej relácií vKontexte si spolu rozoberieme jej problematiku.

3:00

Hodina milosrdenstva

Záznam modlitby k Božiemu milosrdenstvu z Košíc.

3:20

12

Inkvizícia (2/4) / Španielska inkvizícia

Prečo dnes Španieli označujú mýty o inkvizícii za čiernu legendu? Zisťujeme, že mýty o inkvizícii vznikali hlavne v protestantských krajinách severnej Európy.

3:50

Kulmenie (Vianočné kulmenie)

Tajomstvo radosti sa v rôznych podobách prejavuje aj v inšpirácii filmových tvorcov. Vo Vianočnom vydaní Kulmenia prinášame vzácny filmový klenot „Život je krásny“ z roku 1946 a animované spracovanie známeho diela Charlesa Dickensa Vianočná koleda z roku 2009.

4:05

Osobnosti / Vladimír Maslák

Farár Vladimír Maslák z Kláštora pod Znievom - zakladateľ zariadenia pre chudobných Dobrý Pastier. Jeho snom bolo pomáhať slabším a odstrčeným, osobám bez úcty k sebe, k životu, k druhým. V premonštrátskom kláštore Panny Márie, kde nebola funkčná elektrika, kúrenie, žiadne sociálne vybavenie, vytvoril zariadenie Dobrý Pastier. Ide o jedno z najväčších zariadení na Slovensku, poskytujúcich sociálne služby chudobným.Útulok Dobrého Pastiera je útulkom pre ľudí, ktorým život nedožičil toľko, čo ostatným. Je to útulok aj pre tých, ktorí si nevážili to, čo mali, a museli to žiaľ stratiť, aby to znova našli. Dnes je v ňom približne 300 ľudí. Nezastupiteľné miesto v živote tejto komunity má modlitba a práca. Otec Vladimír Maslák sa nevyhýba žiadnej práci, či už je to dojenie, práca na stavbe, zásobovanie potravinami a samozrejme duchovná služba. Hovorí, že len vlastný príklad pritiahne ľudí k Ježišovi.

4:25

Ruženec

Modlitba ruženca svetla.

5:00

Biblia

Dramatizované čítanie zo Svätého písma.

7:00

premier

Svätá omša

Priamy prenos z kaplnky TV LUX.

7:45

Ruženec

Modlitba slávnostného ruženca.

8:20

premier12

Starý zákon

Animované biblické príbehy Starého zákona.

8:55

Správy zo Svätej zeme

Udalosti zo Svätej zeme, informácie o živote miestnych kresťanských komunít, spravodajstvo z miest spojených so životom Ježiša Krista.

9:15

premier

Z prameňa

Čítania a evanjelium zo dňa.

9:30

Slovo v obraze (Krst Ježiša Krista)

Maliar inšpirovaný Svätým písmom, kontemplatívna sestra a jej čistá poézia, zamyslenia benediktínskeho mnícha zo Sampora... Ich objavovanie kresťanských mystérií liturgického roka sa chce stať modlitbou v každom divákovi.

9:45

premier

Generálna audiencia

Priamy prenos zo stretnutia Svätého Otca s pútnikmi, ktorí prichádzajú navštíviť Večné mesto a prihovára sa im.

10:45

Krátke správy

Aktuálne denné spravodajstvo zo života veriacich z domova i zo sveta.

11:00

Doma je doma (Odvážny rok - O2H žiť v pravde)

Stretnutie samaritánky s Ježišom pri studni bolo pomerne odvážne... podobne ako štvrtá katechéza duchovnej prípravy na Národné stretnutie mládeže P18 v Prešove s názvom Odvaha žiť v pravde. Moderuje Pali Danko.

12:00

Anjel Pána

Záznam z nedeľnej modlitby Svätého Otca s krátkym zamyslením.

12:25

Ruženec

Modlitba radostného ruženca.

12:55

V Samárii pri studni (Ako prežívam svoj krst?)

Úmysel slovenských biskupov na mesiac január 2018 je: Nech nás krst Krista Pána naplní úsilím prežívať krst v každodennom živote. V Sámarií pri studni bude moderátor Alfonz Juck spolu s hosťami rozprávať o prežívaní krstu vo svojom každodennom živote, o svedectve života zameraného na Krista, v službe ľuďom. Ale takisto aj o štátnom vyznamenaní, eRkárskom manželstve, duchovnom materstve a pomoci mládeži rozhovorom a koučovaním.

14:25

vKontexte (Jozef Jančovič: Otčenáš, otázna prosba)

Modlitba Otčenáš, je tou najcennejšou, ktorú vo Svätom písme nachádzame. Práve prednedávnom vyvolala o ňu záujem aj diskusia Svätého Otca s jedným novinárom. V najbližšej relácií vKontexte si spolu rozoberieme jej problematiku.

15:00

premier

Hodina milosrdenstva

Priamy prenos modlitby k Božiemu milosrdenstvu z Košíc.

15:30

premier

Ruženec z Lúrd

Priamy prenos modlitby posvätného ruženca.

16:00

Nová kvalita života

Lectio divina – meditatívne čítanie Svätého písma, sprevádzané modlitbou.

16:25

Spojení oceánom (Naďa Oros, Strongville, Ohio, USA)

O radosti a autentickosti, ktorú nachádza nielen v tanci a umení, ale aj vo viere a v Katolíckej cirkvi, v ktorej po rokoch objavila svoj domov, nám Naďa Oros porozpráva pri prechádzke v meste Strongsville, v štáte Ohio. Ako spomína na detstvo na Slovensku, ako sa cez folklór pretancovala až do Spojených štátov a napokon tam zostala, o štúdiu na vysokej škole za oceánom a o vnímaní ľudského tela ako krásneho Božieho výtvoru, na to všetko sa môžete tešiť v najbližšej časti relácie Spojení oceánom. Moderuje Aneta Lisá.

17:00

:)

Klbko (Svätá omša)

Čítanie. Čo a prečo sa číta na svätej omši? Čo sa všetko sa môže stať, ak poriadne nedávame pozor? A prečo otec Marián ostal na návšteve u Klbka takmer hladný? Vyberte sa spolu s ním na návštevu za Klbkom a všetko sa dozviete.

17:30

premier

Doma je doma (Láska u mladých ľudí)

Už onedlho majú mladí možnosť zúčastniť sa Púte zaľúbených. Čo pre nich znamená láska? Ako vpustiť do partnerského vzťahu Boha? Na tieto, ale aj ďalšie otázky sa budeme rozprávať s Patrikom Balazsom, mladým párom Barborou Cabanovou a Adriánom a na záver si predstavíme program tohtoročnej Púte zaľúbených.

18:35

12

Starý zákon

Animované biblické príbehy Starého zákona.

19:05

Ruženec

Modlitba bolestného ruženca.

19:35

Z prameňa

Čítania a evanjelium zo dňa.

20:05

premier

Krátke správy

Aktuálne denné spravodajstvo zo života veriacich z domova i zo sveta.

20:15

premier

Prehľad katolíckych periodík

Prehľad katolíckych periodík na Slovensku.

20:30

premier

Fundamenty (Desatoro)

Diskusná relácia, ktorá rozoberá Katechizmus Katolíckej cirkvi.

21:30

premier

Runiverz

Vysokoškolský život má svoje špecifiká. Tie, ktoré sa týkajú Katolíckej univerzity v Ružomberku, si priblížime v relácii Runiverz.

21:50

premier12

Matka kubánskeho ľudu

Kubu, priľahlé ostrovy a útesy obýva spolu 11 miliónov ľudí. Žijú tu domorodí obyvatelia, potomkovia čiernych Afričanov i španielskych dobyvateľov. Všetky tri etniká však spája láska a úcta k Panne Márii de la Caridad del Cobre.

22:00

Katechéza - Blahoslavenstvá

prof. František Trstenský.

22:20

Peter medzi nami

Katechézy pápežov.

22:40

Vzťahy

Môže nám geometria, aritmetika, algebra či logika osvietiť cestu k Bohu? Odpoveď budeme hľadať v relácii Vzťahy s Palim Dankom. Prvá časť našej novej série, v ktorej budeme hľadať vzťahy medzi Bohom a matematikou, bude celá o číslach.

23:15

LUXáreň

Priestor pre vaše otázky a naše odpovede.

23:45

Z prameňa

Čítania a evanjelium zo dňa.

  • Premiéra
    Premiéra
  • Pre deti
    Pre deti
  • Pre nepočujúcich
    Pre nepočujúcich

Tipy z E-SHOPU

Reklamní partneri
Slovo +LumentkkbsACNradiovaticanaKatolicke novinySlovo