GURMÁNSKA MISIA
Žáner: Vzdelávanie
Odľahčeným a zábavným spôsobom z domáceho prostredia kuchyne, varenia a zaujímavých receptov zaujať diváka. A priviesť ho ku spoločnému stolu dobrých myšlienok, zaujímavých ľudí. Ich receptov „od Života". Ako ich život naučil ďakovať a sláviť život.V Biblii je aj najskromnejšie jedenie veľkým ľudským gestom.
Archív relácie

Gurmánska misia (10) Šalát z grilovanej zeleniny
10. Šalát z grilovanej zeleniny a Paliho návšteva na Orave.
15.06.2011

Gurmánska misia (9) Výdatná fazuľová polievka
9. Výdatná fazuľová polievka.
Privítali sme p. Jozefínu, ktorá vyrobila zásteru pre Paliho. Okrem zástery nám priniesla aj recept na výdatnú fazuľovú polievku.
16.05.2011

Gurmánska misia (8) Hrudka a chren
8. Hrudka a chren
S naším hosťom Jankom Galovičom hovoríme o Veľkej noci a zvykoch s ňou spojenými.
11.04.2011

Gurmánska misia (7) Zemiaková harmonika
7.Zemiaková harmonika
Hosť: Zuzka Havlíková sa s nami podelí o svoje skúsenosti z misií v Kambodži.
24.03.2011

Gurmánska misia (6) Což takle dát si špenát
6. Což takle dát si špenát…
chutne pripravený a servírovaný priamo v bosniaku. A keďže v jedálničku herca Štefana Bučka nemôže táto kontroverzná zelenina chýbať, ochutnal spoločne s nami tento jednoduchý, no veľmi zaujímavý a predovšetkým chutný recept.
23.02.2011

Gurmánska misia (5) Tajomstvo starej mamy
5.Tajomstvo starej mamy
Chutné jedlo nemusí byť vždy komplikované a prešpikované ingredienciami od výmyslu sveta. Občas je menej viac a to vedeli už aj naše staré mamy, ktoré dokázali aj z obyčajných krúpov, kyslej kapusty a slaniny vyčarovať doslova hody. A o tom sa presvedčil aj operný spevák, Martin Babjak.
26.01.2011

Gurmánska misia (4) Sviatočný Burek z Albánska
4. Sviatočný Burek z Albánska
Kapustnica, oplátky, šalát, kapor... to všetko nájdete na Vianočnom stole v našich končinách. Ale čo také Albánsko, ako vyzerá sviatočné jedlo v tejto vzdialenej krajine? To nám prezradí sestra Elen, ktorá v tejto exotickej krajine strávila rok plný nečakaných zážitkov.
22.12.2010

Gurmánska misia (3) Plov z Azerbajdžanu
3. Plov z Azerbajdžanu
Cestovať po svete sa dá prstom po mape, ale aj varechou po panvici. My sme tento krát zablúdili do ďalekého Azerbajdžanu, odkiaľ nám kňaz, salezián, Ján Čapla doniesol tradičné, no pre nás nevšedné jedlo s názvom Plov.
24.11.2010

Gurmánska misia (2) Pstruh v alobale
2. Pstruh v alobale
Dobre upečený pstruh na pahrebe, servírovaný v prírode... to je priam dokonalá kombinácia. No ak dostanete chuť na rybacinu, nemusíte za každých okolností bežať do lesa, či k rybníku. Aj domáca rúra a kus alobalu vedia urobiť divy. A ryba nesmie chýbať ani na kuchynskom stole moderátorky STV, Natálie Žembovej.
13.10.2010

Gurmánska misia (1) Obkukaný šalát z Francúzska
1. Obkukaný šalát z Francúzska
Napodobniť Francúzsku kuchyňu, jej jedinečné kombinácie, vône, chute, to chce skutočnú dávku kuchárskeho umenia. Preto začneme pozvoľna "obyčajným" šalátom, ktorý však v sebe ukrýva viac, než by ste čakali. A o tom sme presvedčili aj nášho hosťa, kňaza, verbistu .... (Andrej Lojan).
15.09.2010